Urpremiär för fantasypjäs!

Bruksteaterns nyskrivna storsatsning Balladen om Sejtes skatt har premiär den 14 juni. 

”Man måste vara rädd för att vara modig”. Det säger den trettonåriga flickan Oella till sin tvillingbror Herm i en annan tid, då äppelträden blommade och gav frukt året om. Tillsammans med syskonen bjuder Bruksteatern i Dalsbruk på ett nyskrivet äventyr om vänskap, kärlek, krig och död. En historia om att hitta hem och bryta upp, om att stå med ena foten i barnets och den andra i de vuxnas värld.

Balladen om Sejtes skatt är en nyskriven pjäs för hela familjen, baserad på den svenska författaren Moni Nilsson-Brännströms ungdomsroman Sejtes skatt. Brännström är bland annat känd för succéböckerna om Tsatsiki. För dramatiseringen står Harriet Nylund-Donner, som tidigare har skrivit succépjäserna Spelet om Dalsbruk och Amos – verklighetens och drömlandets son för Bruksteatern. Föreställningen spelas som sommarpjäs både utomhus och inomhus i det suggestiva området kring Dalsbruks masugnsträsk och gamla mekaniska verkstaden. Premiär blir det den 14.6.2013 och pjäsen uppförs i juni och augusti.
Liksom de två tidigare åren, är det skådespelaren Marika Parkkomäki som står för regin. Ny musik komponeras av den internationellt erkända artisten Laura Naukkarinen från Västanfjärd. Koreograf är Bruksteaterns trotjänare Marianne Petters.

Våld och död råder i landet Hermelita, där den ondskefulla tyrannen Faros tvingar barn och vuxna att arbeta i bergets gruva på jakt efter den sägenomspunna Sejtes skatt. Det enda Faros fruktar är Oella och Herm, barn till Spelemannen av Hermelita, som enligt häxan Joannas profetia är de som kommer att lösa gåtan med Sejtes skatt och hämta fred till landet. Men för att finna svaret på Balladen om Sejtes skatt måste syskonen lämna sitt hem bakom sig och bege sig på en farlig resa till zaraiternas rike. På vägen får de kämpa både mot Faros soldater och vilda rövarband. Både barnens mod och syskonkärlek sätts på prov under denna färd mot vuxendomen, men hjälpande händer finner man ibland på de mest överraskande ställen.

Nilsson-Brännströms ungdomsroman innehåller starka känslor, fantasifulla världar och färggranna personligheter, och kan beskrivas som en Bröderna Lejonhjärta för en ny generation. Nylund-Donner kryddar sin dramatisering med varm humor och nyskrivna sångtexter.

Premiär  fredagen den 14.6. kl. 19:00
Föreställningar:

15.6. kl. 19:00
17.6. kl. 19:00
18.6. kl. 19:00
19.6. kl. 19:00
24.6. kl. 19:00
25.6. kl. 19:00
26.6. kl. 19:00
1.8.   kl. 19:00
2.8.  kl. 19:00
4.8. kl. 16:00

Biljettförsäljning vardagar under maj och juni: 02-4260117.
Biljettförsäljning vardagar under juli och augusti: 040 7219 535.
Biljetter även vid entrén om det inte är slutsålt.
Biljettpriser: vuxna 20 €, barn 15 € (15 år), grupper (minst 8 st) 15 €.