Sommarföreställningar av Äppelsprit!

På grund av den enorma succén med Juha Ruusuvuoris komedi Äppelsprit, ger Bruksteatern tre sommarföreställningar i slutet av juli. Missa inte den absolut sista chansen att se den lokalt förankrade komedin med en arom av äppelsprit från Amsterdam!

Pjäsen spelas i Folkets hus i Dalsbruk. På grund av att Dalsbruks ämbetshus är stängt för sommaren går det inte att ordna förköp av biljetter. Biljetterna säljs på vid entren fr.o.m. en timme innan föreställningen börjar.

Plats: Folkets Hus i Dalsbruk (bredvid idrottsplanen).

Föreställningar:

Fredag 29.7. klockan 19:00
Lördag 30.7. klockan 18:00
Söndag 31.7. klockan 16:00

Biljettpris: 15/10 €

Spritsmuggling i Dalsbruk


Den 1 april är det urpremiär för Bruksteaterns nyskrivna musikpjäs Äppelsprit. Komedin är skriven av författaren Juha Ruusuvuori som tidigare berikat Bruksteaterns repertoar med succépjäserna Överfallet vid Jungfrusund och Hemligt i Verkstan. Produktionen regisseras av den meriterade skådespelaren Marika Parkkomäki.

Äppelsprit utspelar sig i 1950-talets Dalsbruk och följer med en fattig familjs öden. Vad händer då den spritsmugglande fadern dör knall och fall och det är tomt i kassan? Ska äldsta dottern Clara fortsätta i faderns fotspår trots samhällets förakt och trots att länsman och tulltjänstemännen bara väntar på att få sätta syskonskaran i finkan? Eller ska man ta skeden i vacker hand och sända de yngsta syskonen till barnhem för att rädda dem från svältdöd? Den frågan ställs på sin spets då det börjar gå rykten om en stor last värdefull holländsk äppelsprit, som en klipsk ung kvinna som Clara kunde lägga vantarna på ...

Trots den prekära situationen är både livet och pjäsen fylld med humor och dråpliga tilltag, frammanade av ett mustigt persongalleri av det slag som endast Ruusuvuori och Bruksteaterns skådespelare kan skapa. Hur går det för den poetiska pastorn Rosencrantz då han får smak för den lokala ”sportdrycken”, och hur lite behövs det för att lura de urbota dumma tulltjänstemännen? Vem bryter ut vem ur fängelset och hur många älgar kan man gömma i ett gårdsskjul?

Komedin kryddas av tidstypisk musik. Både traditionella skärgårdsvalser, schlager-örhängen och tidiga rocksånger har anpassats av Bruksteaterns orkester The Appleshakers.

 

 

 

Äppelsprit. Skriven av Juha Ruusuvuori för Bruksteatern. Regi: Marika Parkkomäki. Sånginstruktör: Essi Sandell. Musikarrangemang & orkester: The Appleshakers. Scenografi: Marika Parkkomäki och gruppen.  Rekvisita: Kristina Hakola-Wass & gruppen. Dräkter: Pia Nyman. Ljus: Kaj Nordgren. Ljud & videoteknik: Fredrik Willberg. Sufflös: Maj-Britt Gustavsson. Nyskrivna sångtexter & foto: Janne Wass.

Klicka här för komplett lista på medverkande & personal