Ö-råddet - en virtuell revy

Familjen Pippingskiöld från Helsingfors har äntligen fått sin efterlängtade semester. Men på vägen ut till sommarstället på Rosala krockar de bokstavligen på en överraskning vid Strömma kanal. Där det förr fanns en bro finns numera endas en gigantisk datorterminal. Hela Kimitöon verkar ha försvunnit ut i cyberrymden!

Vad gör man då man måste logga in på Facebook för att kunna köpa trädgårdsredskap i järnaffären? Vad händer då hälsocentralen bara är en datorterminal? Och hur ska Gustaf Pippingskiöld och hans döttrar undomma Agent Simola och hans hantlangare Mega och Giga?

Bruksteatern sätter på våren upp sin fjärde revy. Den här gången tacklar gruppen det datoriserade samhällets galenskaper. Men med i soppan finns också de gamla klassiska lokalrevyingredienserna. Både kimitoborna och de lokala beslutsfattarna får sig en släng med sleven. Bruksteatern flabbar också bland annat åt den grekiska finanskrisen, postgången i skärgården, gnälliga Dalsbruks-gubbar och rabaldret kring skitvattnet i Falköfjärden. På grund av det svåra ekonomiska läget, har teatern tagit steget ut och börjat sälja reklamplats. Problemet är bara att reklam-makarna kommer från Röivik...

Premiär är det den 2 april kl. 19:00 i Folkets hus i Dalsbruk.

Revyn är sammansatt av Janne, Niklas och Tomy Wass, samt Kristina Hakola-Wass utgående från idéer och uppslag från Bruksteaterns medlemmar, plus en hemlighetsfull anonym skribent. Revyn är regisserad av Marika Parkkomäki. Dansnumren är koreograferade av Marianne Petters. En musikgrupp under ledning av Kaj Kuhlberg spelat in och arrangerat musiken tillsammans med Fredrik Willberg. Sångerna är arrangerade av Jenni Engblom.

Klicka här för hela listan på personal och skådespelare!

Biljetterna kostar 15/10 € och kan köpas vid ingången från och med en timme innan föreställningen börjar. Bokning: Hans Ginlund: 040-721 9535, Kristina Hakola-Wass: 040-742 0165 (efter kl 17)

Föreställningar:
3.4. kl 19:00
4.4. kl 19:00
5.4. kl 19:00
8.4. kl 16:00
9.4. kl 16:00
10.4. kl 19:00
15.4. kl 16:00

BILDER FRÅN REPETITIONERNA